O le faʻaaogaina i le faʻasalalauina o meaʻai e mafai ona vaevaeina i le faʻasalalau o le sua-suavai (emulsion), faʻasalalau solo-suavai (faʻamalologa) ma le faʻasalalauina o le kesi-suavai.

Fa'asalalau vai malosi (fa'agata): pei o le fa'asalalauina o le pa'u emulsion, ma isi.

Fa'asalalauina o le kesi: mo se fa'ata'ita'iga, e mafai ona fa'aleleia atili le gaosiga o le vai inu vai inu e ala i le CO2 absorption method, ina ia fa'aleleia atili ai le mautu.

Fa'asalalauina fa'asuava vai (emulsion): e pei o le fa'amumūina o le pata i le lactose maualuga;fa'asalalauina o mea mata i le gaosiga o sosi, ma isi.

E mafai foi ona faʻaaogaina i le sauniuniga o mea nano, le suʻesuʻeina ma le auʻiliʻiliga o faʻataʻitaʻiga o meaʻai, e pei o le faʻaaogaina ma le faʻatamaoaigaina o le trace dipyran i faʻataʻitaʻiga o le susu e ala i le ultrasonic dispersive liquid-phase microextraction.

O le pauta pa'u fa'i na mua'i togafitia e le masini fa'asalalau ultrasonic fa'atasi ma le kuka maualuga, ona fa'asusu lea i le amylase ma le protease.

Pe a fa'atusatusa i le fibre mea'ai e le mafai ona fa'aaogaina (IDF) na togafitia i le enzyme e aunoa ma le fa'ata'ita'iina, o le malosi o le taofiofia o le vai, le gafatia o le suavai, le gafatia o le vai ma le fulafula o le LDF pe a mae'a togafitiga na matua fa'aleleia.

O le bioavailability o lauti dopan liposomes saunia e ata tifaga ultrasonic dispersion auala e mafai ona faaleleia, ma le mautu o saunia lauti dopan liposomes lelei.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le taimi faʻasalalau ultrasonic, o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le lipase immobilized faʻateleina faʻaauau, ma faʻateleina lemu pe a uma le 45 min;faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le taimi faʻasalalau ultrasonic, o le gaioiga o le immobilized lipase na faʻatupulaʻia malie, ausia le maualuga i le 45 min, ona amata ai lea ona faʻaitiitia, lea na faʻaalia ai o le gaioiga o le enzyme o le a aʻafia i le taimi faʻasalalau ultrasonic.

O a'afiaga ta'ape o se fa'aaliga iloga ma ta'uta'ua ole malosi ole ultrasound ile vai.O le faʻasalalauina o le galu ultrasonic i le vai e faʻalagolago lava i le cavitation ultrasonic o le vai.

E lua mea e fuafua ai le faʻasalalau faʻasalalauga: malosi faʻamalosi ultrasonic ma taimi faʻavevela ultrasonic.

A o le tafe o le vaifofo togafitiga o Q, o le va o le C, ma le vaega o le ipu i le itu faafeagai o s, o le averesi taimi t mo vaega faapitoa i le fofo togafitiga e ui atu i lenei avanoa o t = C * s / Q. Ina ia faʻaleleia le aafiaga faʻasalalau ultrasonic, e manaʻomia le pulea o le mamafa o le mamafa P, le va C ma le ultrasonic radiation taimi t (s).

I le tele o tulaga, o mea laiti e itiiti ifo i le 1 μ M e mafai ona maua e le ultrasonic emulsification.O le faʻavaeina o lenei emulsion e mafua ona o le malosi o le cavitation o le galu ultrasonic i tafatafa o le meafaigaluega faʻasalalau.Ole lautele ole calibrator e itiiti ifo ile 1 μM.

Ultrasonic dispersion masini ua faʻaaogaina lautele i meaʻai, suauʻu, mea fou, vailaʻau vailaʻau, paʻu ma isi fanua.


Taimi meli: Feb-05-2021