Ultrasonic dispersero le tuʻu saʻo lea o le faʻamalologa o meaʻai e togafitia i totonu o le ultrasonic field ma "faʻafefeteina" i le malosi maualuga o le ultrasonic, o se auala faʻasalalau sili ona malosi.Muamua lava, o le faʻalauteleina o le galu ultrasonic e manaʻomia le ave o le ala e avea ma ave.O le faʻasalalauina o le galu ultrasonic i totonu o le ala o loʻo i ai se vaitau fesuiaʻi o le lelei ma le leaga o le mamafa.O le ala e oomi ma toso i lalo o le malosi lelei ma le leaga o le colloid.

Pe a galue le galu ultrasonic i luga o le vai medium, o le mamao i le va o molelaula feololo i le sone mamafa le lelei o le a sili atu i le molecular mamao taua e tumau pea le le suia o le ala vai, ma le ala vai o le a malepe, faia microbubbles, lea o le a tupu i cavitation bubbles.E mafai ona toe fa'amuta pulu i totonu o le kesi, pe mafai fo'i ona opeopea i luga ma mou atu, pe pa'u'u ese mai le vaega o le resonance o le fanua ultrasonic.O le mea na tupu, pa'u po'o le mou atu o le cavitation e fa'afefe i totonu o se alavai.O le Cavitation o le a maua ai le vevela maualuga ma le maualuga o le mamafa, ma maua ai le malosi tele ma le micro jet.I lalo o le gaioiga o le cavitation, o le a faʻavaivaia le pito i luga ole paʻu nano, ina ia iloa ai le faʻasalalauina o le paʻu nano.

O puipuiga nei mo le faʻaogaina o le ultrasonic disperser:

1. E leai se utaga e fa'atagaina.

2. O le loloto o le vai o le pu (ultrasonic probe) e tusa ma le 1.5cm, ma le maualuga o le vai e sili atu nai lo le 30mm.O le suʻega e tatau ona i totonu o le ogatotonu ae aua le pipii i le puipui.O le galu o le Ultrasonic o se galu fa'aumi sa'o.E le faigofie le faia o le convection pe a faʻaofi i totonu o le loloto, lea e aʻafia ai le tuʻimomomoina lelei.

3. Fa'atonuga o le Ultrasonic: fa'atulaga tulaga faigaluega o le meafaigaluega.Mo faʻataʻitaʻiga (pei o siama) e maʻaleʻale i manaʻoga o le vevela, e masani ona faʻaaogaina le taele aisa i fafo.O le vevela moni e tatau ona maualalo ifo nai lo le 25 tikeri, ma o le protein nucleic acid o le a le denature.

4. Container filifiliga: filifili le tele o beakers o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaogaina foi i le convection o faʻataʻitaʻiga i le ultrasound ma faʻaleleia le lelei o le tuʻimomomoina.Faataitaiga;E sili atu le 20mL i lo le 20mL.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻatulagaina o le 100ml coliform sample: ultrasonic 5 sekone / vaeluaga 5 sekone mo le 70 taimi (o le taimi atoa e 10 minute).Ole malosi ole 300W (mo na'o fa'amatalaga), e uiga ile 500ML, ma le 500W-800W.


Taimi meli: Sep-23-2022